Viral!! Duit RM2 Lama Kini Bernilai Rm8,888 Sekeping.

INFORMASI

TOLONG VIRALKAN :Duit RM2 Lama Kini bernilai RM8,888 Sekeping. Sekiranya duit RM2 anda ada TANDA INI SAHAJA !! Klik Gambr ini Dahulu ! Jangan Lupa Share Kawan , Keluarga. Jika Mereka Berminat ,Jualkan ye. Hanya 60 keping sahaja lagi !!

Duit RM2 Lama Kini Boleh Mencecah RM5,555 Sekeping. Sekiranya Anda Berminat Menjual Kepada Pembeli yang berminat, Sila Klik Pada Gambar Dibawah. Jangan Lupa Share Dan Tagged Kawan Anda Atau Keluarga Anda Jika Mereka Berminat Jual. Hanya 50 Keping Sahaja Diperlukan lagi.

Ciri-Ciri Adalah Duit Yang Tiada Tanda Tangan. Jika Berminat Ingin Menjual Sila SHARE dan KOMEN. Sebarkan Kepada Rakan Atau Keluarga Anda Jika Mereka Ada duit lama untuk dijual atau sedang mencari.

Bank Negara Malaysia juga telah mula mengeluarkan Wang Kertas malaysia sendiri mulai pada Jun 1967 mengantikan wang kertas Kerbau Bajak dan Kapal Layar keluaran Lembaga Suruhanjaya Matawang Malaya dan British Borneo diganti dengan Wang kertas malaysia dalam nilaian $1, $2, $5 , $10, $20, $50, $100, $500 & $1000 .

Wang Kertas ini telah dicetak dibeberapa kilang Luar Negara seperti Bradbury Wilkinson , Thomas De La Rue London , Canadian Banknote , BA Banknote , Francois Charles Oberthur , Giesecke & Devrient , US Banknote dan Note Printing Australia .

Semua Wang Kertas ini dicetak diluar Negara sehinggalah pada tahun 2002 FIMA Coparation Malaysia telah mengadakan usahasama dengan Giesecke & Devrient Munich Germany dengan membina Kilang Wang Kertas di Batu 3, Shah Alam Selangor dengan Nama Giesecke & Devrient Malaysia Sendirian Berhad yang diketuai oleh CEO GDMSB Dr Michael Vogt .

Wang Kertas Malaysia pertama yang dicetak di Tanah Air sendiri yang diberikan status made in Malaysia ialah Wang Kertas RM1 Tandatangan Gabnur BNM Tan Sri Dato Seri Zeti Akhtar Aziz pada tahun 2003 dengan Wang Kertas RM1 Prefix replacement ZC .

Wang Kertas ini adalah Wang Kertas Malaysia Pertama yang dicetak di Malaysia [ made in Malaysia ] di Kilang Batu 3 , Shah Alam Selangor . Walaubagaimanapun di Bawah Jabatan Pengurusan dan Operasi Matawang Bank Negara Malaysia masih lagi meneruskan tender-tender kilang cetakan dari luar Negara multiprinter untuk mencetak Wang Kertas Malaysia .

Hanya sedikit kekurang berlaku yang harus diperbetulkan semula oleh Bank Negara Malaysia terutama kepada semua Wang Kertas Malaysia yang baru dilancarkan tidak tercatat nama Printer yang mencetak Wang Kertas tersebut seperti wang kertas terdahulu yang ada mencatatkan nama printer yang mencetak wang kertas tersebut .

Ramai ahli Numismatik yang keliru dan sukar untuk membuat rujukan terhadap nombor prefix dan nama pencetak Wang Kertas keluaran tahun 2000 sehinggalah wang keluaran terbaru BNM .

 

Sumber: malaskomen

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INFORMASI
Inilah 6 Bandar Maksiat Yang Paling Terkenal Di Dunia. No 6 Paling Ramai Yang Nak Pergi!

Bagi sesetengah bandar yang ada di dunia, pesta seks, arak dan pelacuran sememangnya menjadi tumpuan pelancong yang datang berkunjung dari seluruh pelosok dunia semata-mata untuk berhibur. Berikut merupakan 6 buah bandar di dunia yang mempunyai reputasi yang terkenal dengan aktiviti maksiat sepanjang tahun. 1. PATTAYA, THAILAND – BANDAR SEKS Pattaya …

BERITA
Kejam! Wanita Cantik Diseksa Selama 6 Jam oleh Kekasihnya, Wajahnya Jadi Hancur Seperti Ini

Kirby Weegram (22), percaya bahwa dia akan mati ketika kekasihya, Jonathan Graham meninju, menendang dan memukulnya dengan sepotong kayu secafa brutal, di apartemennya selama 6 jam. Wanita itu telah berbicara setelah Graham dijatuhkan hukuman 21 bulan penjara. Dia mengakui penyerangan yang dilakukannya dapat membunuh pacarnya. Jonathan Graham Jonathan juga mencekik …

INFORMASI
Sila Ambik Tahu, Inilah 5 Perkara Buruk Akan Terjadi Bagi Yang Suka Menonton Tayangan Iucah.

Hasil kajian, seperti dilaporkan doktor Muhammad Anwar Irzan, ahli redaksi perubatan KlikDokter, ada lima kejadian pada otak saat melihat pornografi. Bagaiman itu? berikut ini: 1. Menyebabkan Neuron di Otak Laki-laki Neuron ini, yang terlibat dengan proses bagaimana manusia boleh meniru perilaku, mengandungi sistem motorik yang berhubung kait dengan fungsi luhur …