Murid 9 Tahun Di Tumbuk Guru Kerana Salah Jawab Soalan Dalam Kelas

KINI TRENDING
Loading...

Seringkali kita mendengar pelajar zaman sekarang disebut manja dan mengada-ada. Tak boleh ditegur, tak boleh juga didenda dan dikenakan hukuman rotan atas kesalahan yang mereka lakukan.

Namun wajarkah apabila seorang guru bertindak menumbuk muridnya hanya kerana salah menjawab soalan di dalam kelas?

Akibat berang dengan tindakan guru tersebut, ibu mangsa, Nur Syaheerah Sutchira Abdullah telah membuat laporan polis dan sidang media berkenaan perkara yang menimpa anaknya, lapor Free Malaysia Today.


Menurut Nur Syaheerah, kejadian tersebut telah berlaku pada Selasa lepas semasa di dalam kelas apabila anaknya yang berada di darjah 3 ditumbuk guru tersebut hanya kerana salah menjawab soalan bahasa Inggeris. Aiyo, dah kenapa cikgu ni??

Adam Mikail Mubashir, 9, telah ditumbuk di bahagian kepala sehingga menyebabkan tubuhnya terjatuh ke belakang lalu pinggangnya terlanggar bahagian bucu meja.


Akibat daripada tumbukan tersebut, Adam mengalami pening kepala dan loya. Dia juga telah diminta untuk berdiri sehingga kelas berakhir. Aduhai…

Malah hasil pemeriksaan doktor juga mendapati Adam mengalami gegaran otakkesan dari tumbukan kuat hingga mengakibatkan simptom pening dan loya.

“Saya terkilan anak saya diperlaku sebegitu. Saya ada jumpa guru besar tetapi dia cakap akan pantau guru dan anak saya, tetapi tidak ada apa-apa tindakan diberikan kepada guru, hanya anak saya diberikan kaunseling,” kata Nur Syaheerah.

Adam juga kini trauma untuk ke sekolah. Menurut Nur Syaheerah lagi, guru besar hanya memindahkan guru tersebut ke kelas lain dan tidak akan mengajar anaknya lagi.


Namun dia masih bimbang kerana anaknya pasti akan bertembung dengan guru tersebut pada waktu rehat kerana mereka masih dalam satu sekolah.

Adam pesan dekat saya jangan beritahu pihak sekolah sebab takut dengan guru itu.”

Pun begitu, menurut pihak polis, kes ini masih dalam siasatan di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan.

Didiklah pelajar dengan hati yang ikhlas. Bukannya mendidik dengan cara memukul sehingga cedera atau marah tak tentu pasal. Macam mana ilmu nak masuk, kan?

sumber FMT via malaskomen

Loading...
No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INFORMASI
Inilah 6 Bandar Maksiat Yang Paling Terkenal Di Dunia. No 6 Paling Ramai Yang Nak Pergi!

Loading… Bagi sesetengah bandar yang ada di dunia, pesta seks, arak dan pelacuran sememangnya menjadi tumpuan pelancong yang datang berkunjung dari seluruh pelosok dunia semata-mata untuk berhibur. Berikut merupakan 6 buah bandar di dunia yang mempunyai reputasi yang terkenal dengan aktiviti maksiat sepanjang tahun. 1. PATTAYA, THAILAND – BANDAR SEKS …

BERITA
Kejam! Wanita Cantik Diseksa Selama 6 Jam oleh Kekasihnya, Wajahnya Jadi Hancur Seperti Ini

Loading… Kirby Weegram (22), percaya bahwa dia akan mati ketika kekasihya, Jonathan Graham meninju, menendang dan memukulnya dengan sepotong kayu secafa brutal, di apartemennya selama 6 jam. Wanita itu telah berbicara setelah Graham dijatuhkan hukuman 21 bulan penjara. Dia mengakui penyerangan yang dilakukannya dapat membunuh pacarnya. Jonathan Graham Jonathan juga …

INFORMASI
Sila Ambik Tahu, Inilah 5 Perkara Buruk Akan Terjadi Bagi Yang Suka Menonton Tayangan Iucah.

Loading… Hasil kajian, seperti dilaporkan doktor Muhammad Anwar Irzan, ahli redaksi perubatan KlikDokter, ada lima kejadian pada otak saat melihat pornografi. Bagaiman itu? berikut ini: 1. Menyebabkan Neuron di Otak Laki-laki Neuron ini, yang terlibat dengan proses bagaimana manusia boleh meniru perilaku, mengandungi sistem motorik yang berhubung kait dengan fungsi …