Jom Tengok 4 Minuman Yang Boleh Hilangkan Jerawat Dalam Sehari

KINI TRENDING

Baik wanita mahupun lelaki, sudah tentu anda inginkan kulit wajah yang bersih lebih-lebih lagi bebas dari masalah jerawat.

Pasti ramai di antara kita yang sering buntu bagi menangani masalah jerawat yang tumbuh dan ada juga yang tumbuh dengan begitu kerap.

Tahukah anda, ada langkah semula jadi yang boleh cuba untuk menghilangkan jerawat dalam tempoh sehari! Dalam sehari je boleh hilang??

Amalkan 4 minuman ini yang boleh menghilangkan menghilangkan jerawat dalam tempoh yang sigkat.

1. CUKA EPAL

Selalunya cuka epal digunakan sebagai toner wajah, tetapi tahukah anda bahawa cuka epal berkesan untuk mengeringkan jerawat masa satu hari. Tetapi ianya bergantung kepada jenis kulit.

2. JUS TIMUN

Biasanya kita gunakan timun untuk diletakkan pada mata untuk hilangkan lingkaran gelap. Selain itu, timun juga mengandungi vitamin C yang berkesan untuk menghilangkan jerawat.

3. TEH HIJAU

Tahukah anda, selain membantu dalam mengurangkan berat badan dan membuang toksin, teh hijau juga mengandungi antioksidan yang tinggi dan berkesan untuk menghilangkan jerawat di wajah.

4. AIR LEMON

Selain bertindak untuk mengurangkan masalah perut buncit, air lemon juga amat berkesan untuk menghilangkan jerawat pada muka. Dengan mengamalkan air ini setiap hari, kulit anda pasti akan menjadi lebih bersih tanpa sebarang masalah.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INFORMASI
10 Perairan Yang Paling Berbahaya Di Dunia. Yang Last Tu Paling Ngeri !!

Bercuti di kawasan perairan, tidak kisahlah sama ada ianya tasik atau pun lautan pastinya sangat menyeronokkan. Tetapi ramai yang tidak mengetahui bahawa bukanlah semua kawasan perairan itu selamat untuk dikunjungi, seperti mana yang kami senaraikan di bawah ini: 10. Great Blue Hole, Belize Kejadian air pasang dan surut membuatkan fenomena …

INFORMASI
Pernahkah Kucing Datangi Anda ketika Makan, Ini 3 TANDANYA Anda Patut Tahu.. Sila Baca & Sebarkan.

KUCING merupakan salah satu hewan yang dicintai oleh Rasulullah ﷺ. Tetapi, tak banyak orang menyukai hewan ini. Salah satu alasannya karena rasa takut atau memang punya pengalaman buruk mengenai hewan ini. Hanya saja, hewan ini banyak ditemui di mana-mana. Sehingga, cukup sulit bagi kita berpaling dari hewan ini. Seperti halnya …

KINI TRENDING
‘Tergamak Manusia Bunuh Anak Aku Dengan Kejam!’ (GAMBAR)

Sayu, gambar seekor kucing betina meratapi kematian anaknya dipercayai ditikam dan dibunuh dengan kejam oleh individu yang tidak berperikemanusiaan. Anak-anak kucing malang itu belum sempat lagi membuka mata untuk melihat dunia, dibunuh dengan kejam. Bangkai anak-anak kucing malang itu ditemui oleh seorang wanita warga tua yang juga telah menjaga kucing …