Negara TERMALAS Di Dunia! Rakyatnya Tidak Bekerja Tetap Dapat Rumah Percuma, Makanan Enak, Kereta Mewah, Malah Wang Saku Dari Kerajaan.

INFORMASI

Selepas baca tajuk ini pasti korang akan hairan, bagaimana ada negara yang boleh semakmur itu?

Ya, negara ini adalah Qatar. Qatar hanyalah sebuah negara kecil berbentuk semenanjung di timur tengah, bersempadan dengan Arab Saudi di sebelah selatan dan teluk Parsi di sebelah utara. Atau lebih mudahnya, luas negara ini hampir samalah dengan Provinsi Banten.

Kurang dari satu abad lalu Qatar hanyalah negara yang miskin, hal ini disebabkan kerana sebahagian besar wilayah Qatar hanya terdiri dari padang pasir yang tandus. Qatar hanya bergantung pada gembala unta dan ternakan lain, serta mencari ikan dan kerang mutiara di Teluk Persia.Hingga pada tahun 1939, ditemukanlah cadangan minyak yang melimpah ruah di bawah tanah Qatar sehingga boleh merubah drastik kedudukannya di kancah antarabangsa.

Dari yang sebelumnya Qatar hanya berpredikat sebagai negara miskin, kini mereka telah diakui menjadi salah satu Negara terkaya di dunia.Negara yang tidak punya hutang kepada negara manapun Pendapatan Perkapita (GDP) Qatar TERTINGGI SEDUNIA. Urutan nombor satu.Pendapatan rata-rata penduduknya Rp 147 juta per BULAN.

Setiap Bayi warga Qatar lahir ke dunia, Negara sudah menyiapkan sebuah rumah untuknya. Begitu usia sekolah, setiap kanak-kanak adalah dialu-alukan sekolah atau kuliah di mana saja. boleh memilih di dalam ataupun luar negeri, semuanya dibiayai Negara secara penuh termasuk kos hidup dan wang saku dalam jumlah besar. Setelah tamat belajar setiap warga dialu-alukan memilih pekerjaan apapun asal masih di dalam Negara. Ahli akademik Qatar mengatakan seseorang yang baru saja lulus sekolah akan menerima 20 tawaran pekerjaan.

Pasti Negara memberi pekerjaan yg pantas dan dengan Gaji yang lebih tinggi dari expatriat (TKA) untuk kelayakan setara dan sejenis. Gaji dan kedudukan Rakyat Qatar harus lebih tinggi dari Orang Pendatang Asing.

Bila masa berkahwin tiba, setiap laki-laki boleh punya 4 (empat) isteri.Dan Negara menyediakan untuk masing masing dari setiap Isteri Pembantu rumah dan Pemandu. Negara yang menggaji Pembantu dan Pemandu. Bila perempuan Qatar melahirkan boleh memilih rumah sakit mana sahaja di dalam atau luar negeri dan Negara yang bayar.

Negara Qatar ini punya tentera tetapi juga menyewa USA Naval dan Army. Untuk menjadi Askar menjaga Keselamatan Negara. Negara Qatar juga punya Polisi tetapi juga membayar Polis dari Pakistan untuk menjaga dan mengatur lalu lintas. Meski demikian jabatan Jeneral, Komander, Inspektor atau Pimpinan kesatuan harus tetap Warga Negara Qatar.

Di Qatar, polisinya banyak menganggur dan penjaranya nyaris kosong kerana kadar jenayah yang sangat rendah. Di Doha ibukotanya, merupakan New York-nya Timur tengah. Banyak gedung2 pencakar langit dan pusat perniagaan di kawasan Teluk.

Stadionnya ada di mana2 sekelas Old Trafford. Tak heran Qatar dilantik sebagai Tempat penyelenggaraan Piala Dunia (World cup) tahun 2022. Jangan lupa Qatar sponsor utama FC Barcelona. Qatar juga penganjur perlumbaan motoGP dan sedang menawarkan 2 litar kelas dunianya untuk penganjur event F1.

Di Qatar, tidak ada Pajak untuk rakyatnya. Apakah ada Bank …? Ada akan tetapi tidak ada Bunga. Kadang-kadang bila hari Raja berulang tahun, kesemua hutang Rakyatnya kepada Bank dihapuskan oleh Raja.Tak hairan jika penduduk tempatan nya, atau biasa disebut 「Qatari」 mempunyai kekayaan yang sangat-sangat besar. Seakan wang tidak ada harganya bagi mereka, kereta mewah jenis apapun boleh kita temui di sini dan tidak menjadi hal yang aneh ketika kita melihatnya di jalan.

Ditambah lagi dengan kerajaan yang melaksanakan dasar berkesan dan tahap korupsi yang sangat rendah, membuat Qatar menjadi salah satu negara yang paling ideal di muka bumi. Tetapi apakah harta tanpa batas yang dimiliki warga Qatar mencipta kebahagiaan di negara Timur Tengah ini? Perubahan yang terlalu cepat di lingkungan masyarakat, membuat lalu lintas di Qatar menjadi padat dengan begitu cepat, jam kerja pun semakin panjang sehingga menimbulkan stres dan ketidaksabaran masyarakat Qatar.Media tempatan juga melaporkan bahawa 40% dari pernikahan di Qatar berakhir dengan perceraian. Lebih daripada dua pertiga warga negaranya, dewasa maupun anak-anak, mengalami kelebihan berat badan. Ya setiap negara ada kekurangan kelebihan masing-masing.

Qatar ibarat mutiara di tengah-tengah padang pasir. Bukan kerana negara ini dulunya penghasil mutiara, namun lantaran Qatar dipandang sebagai negara paling selesa di antara yang lain.

Sumber

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INFORMASI
Inilah 6 Bandar Maksiat Yang Paling Terkenal Di Dunia. No 6 Paling Ramai Yang Nak Pergi!

Bagi sesetengah bandar yang ada di dunia, pesta seks, arak dan pelacuran sememangnya menjadi tumpuan pelancong yang datang berkunjung dari seluruh pelosok dunia semata-mata untuk berhibur. Berikut merupakan 6 buah bandar di dunia yang mempunyai reputasi yang terkenal dengan aktiviti maksiat sepanjang tahun. 1. PATTAYA, THAILAND – BANDAR SEKS Pattaya …

INFORMASI
Sila Ambik Tahu, Inilah 5 Perkara Buruk Akan Terjadi Bagi Yang Suka Menonton Tayangan Iucah.

Hasil kajian, seperti dilaporkan doktor Muhammad Anwar Irzan, ahli redaksi perubatan KlikDokter, ada lima kejadian pada otak saat melihat pornografi. Bagaiman itu? berikut ini: 1. Menyebabkan Neuron di Otak Laki-laki Neuron ini, yang terlibat dengan proses bagaimana manusia boleh meniru perilaku, mengandungi sistem motorik yang berhubung kait dengan fungsi luhur …

INFORMASI
Betul Ke Perempuan Sukakan Zakar Yang Besar Dan Panjang? Ini Kajianya

Dalam satu kajian sebanyak 67% wanita yang ditemubual tidak gembira dengan saiz zakar suami mereka. Jadi siapa kata wanita tidak ambil berat tentang saiz zakar pasangan? Jika anda hendak menambah kenikmatan dalam hubungan seks, ini adalah tips yang perlu anda tahu: besar & panjangkan zakar anda! Pertama sekali, saiz zakar …