Inilah 5 Sebab Punca Anda Single Sampai Bila-Bila

INFORMASI

Umur dah nak masuk 30-an tapi masih lagi single. Mak dah sibuk tanya bila nak bawak balik calon menantu.

Mesti ramai yang kena hadap soalan cepumas ni. Ramai di antara anda yang masih single diluar sana.

Mesti korang tertanya-tanya apa puncanya? Ini antara punca anda akan single sampai bila-bila!

 

1. SIKAP TERLALU MEMILIH SAMPAI TAK MASUK DEK AKAL

Setiap orang ada citarasa masing-masing. Tapi kalau pilihan hati nak yang cantik macam model, hensem macam pelakon Korea memang susah la. Sampai bila-bila anda membujang!

2. PEMIKIRAN TIDAK TERBUKA & TAK NAK CUBA PERKARA BARU

Disebabkan citarasa anda tak masuk akal tu, anda tak nak cuba untuk mulakan hubungan dengan calon yang sedia ada. Tak berani nak cuba benda baru. Takkan la umur dah 30 baru nak cuba?

3. HIDUP SEPERTI KATAK DI BAWAH TEMPURUNG

Kalau anda jenis duduk rumah dan tak bergaul memang anda akan forever alone. Pergi kerja lepas tu balik. Di pejabat pun hanya buat kerja je dan tak bersosial dengan rakan pejabat. Memang tak ada life orang macam ni.

4. ANDA TAKUT UNTUK MENCINTAI KERANA TAKUT TERLUKA

Setiap percintaan ada pahit manis. Jika anda takut untuk kecewa, sampai bila-bila anda tak akan belajar. Beri peluang pada diri sendiri untuk mencintai dan di cintai. Bukan semua lelaki/wanita tak setia.

5. ANDA ADA MASALAH ISU KEPERCAYAAN MELAMPAU

Dalam percintaan kepercayaan sangat penting. Ramai yang pernah kecewa, takut untuk beri kepercayaan kepada orang lain. Dek kerana bekas kekasih pernah curang, terus tak berani nak bercinta lagi.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INFORMASI
Fakta Menarik Tentang Orang Sabah Yang Anda Tidak Tahu

Lelaki ataupun wanita Sabah memang terkenal dengan raut wajah yang kacak dan jelita. Memiliki wajah seperti persis cina, berkulit putih, kulit halus dan licin, jika sekali pandang anda sudah pasti akan mengenali mereka. Jika anda perasan, mereka sering menggunakan perkataan ‘Bah’ di hujung-hujung perkataan mereka, pasti anda tertanya-tanya, apakah fungsi …

INFORMASI
Inilah 5 Tanda Sebelum Nyawa Ditarik Yang Boleh Diketahui Manusia Tapi Sering Diabaikan.

Meskipun kematian yaitu satu hal yang di rahasiakan oleh Allah, namun terlebih dulu kematian itu datang bakal ada tanda-tanda yang mungkin saja dapat kita ketahui. Namun, biasanya seseorang tidak bisa menyadarinya. Tanda-tanda itu terlebih dulu kematian. 1. 40 hari terlebih dulu kematian Tanda-tanda kematian ini bisa terlihat setelah masuk waktu …

INFORMASI
Ini Sebab Pendapatan Mengemis Sehari Lebih Lumayan Dari Kerja Pejabat Gaji Bulanan.

BAYANGKAN anda bergaji kira-kira RM1,000 berdasarkan tangga gaji minimum yang ditetapkan kerajaan pada Julai lalu, kemudian menderma RM1 kepada pengemis. Seorang pengemis pula meminta sedekah daripada orang ramai di mana-mana sahaja dan memperoleh hasil kira-kira RM150 sehari. Jika pengemis terbabit mengemis selama 24 hari dalam sebulan, maka dia mampu mengutip …