Resepi Hebat Buat Sendiri Di Rumah Sahaja, Yang Membuatkan Semua NYAMUK dan LIPAS Patut Mati Segera!

KESIHATAN

Kami hidup dalam ekosistem yang penuh dengan semua jenis spesies.

Sesetengahnya hidup jauh dari apa yang kita panggil masyarakat kita, namun orang lain, bagaimanapun, sentiasa berkomunikasi dengan kita dan mereka boleh sangat menjengkelkan.

Antara yang paling biasa ialah nyamuk dan kecoa.

Nyamuk yang sengit di mana-mana dan tidak hanya menjengkelkan, tetapi mereka juga merupakan risiko kesihatan kerana mereka adalah pembawa penyakit tak terhingga akibat hubungannya dengan darah manusia dan lain-lain dari jalan-jalan atau tempat-tempat dengan kebersihan yang tidak baik.

Bercakap tentang kebersihan, nyamuk atau lalat secara umumnya berada di tempat di mana mereka boleh mendapatkan makanan dan meletakkan anak mereka, biasanya di tempat kotor atau dengan air berdiri, tetapi untuk menghapuskannya sebenarnya merupakan masalah yang sebenarnya.

Jadi, itulah sebabnya, di sini, kami membentangkan anda ubat semula jadi yang akan membantu anda menyingkirkan nyamuk dan lalat dengan cara yang berkesan.

Terdapat banyak produk di pasaran yang menuntut untuk membantu anda melakukan ini tetapi semua bahan kimia mempunyai kesan sampingan tertentu yang harus dielakkan dalam kehidupan kita, jadi ubat semulajadi ini adalah pilihan terbaik untuk anda.

Untuk menyediakan ubat semulajadi ini anda perlu:

½ secawan minyak sayuran

½ secawan syampu

½ cawan cuka semulajadi (ini harus kepekatan 9%)

Penyediaan:

Campur semua bahan-bahan dengan baik dan pastikan anda mendapat campuran homogen.

Kemudian, letakkan campuran homogen dalam botol semburan supaya anda boleh menyembur semua kawasan di mana anda ingin nyamuk dan nyamuk yang membenci dan lalat ini hilang.

Anda boleh menggunakan ubat ini di dalam bilik tanpa sebarang masalah kerana ia adalah semulajadi, di samping itu dan anda juga boleh menggunakannya di taman atau bahkan memohon pada kulit anda untuk menjadikan ia berfungsi sebagai penghalau alami.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TEKNOLOGI
WhatsApp Perkenal Fungsi TERBARU Dalam Mesej Berkumpulan. Semoga Bermanfaat

Aplikasi popular, WhatsApp telah mengemaskini sistem mereka dengan menyertakan fungsi ‘tagging’ kepada para penggunanya. Menurut laporan The Next Web, pengguna WhatsApp yang ‘mute’ perbualan kumpulan akan tetap menerima notifikasi jika mereka di’tag’ di dalam perbualan. Caranya, pengguna hanya perlu memasukkan simbol ‘@’ diikuti dengan nama penerima notifikasi. Pengguna juga boleh …

KESIHATAN
Anda Adalah Seorang Yang Sangat Kejam!! Jika Biarkan Bayi Hidu Asap Rokok Walaupun Pada Baju! Ini Sebab Dia…

“Ish, walaupun tempat-tempat awam sekarang dah jadi kawasan larangan merokok, masih ada lagi orang yang berani buat tak nampak. Kasihan pada ibu-ibu mengandung dan yang ada anak kecil. Bahaya kesan asap rokok kepada bayi ni sebenarnya!” Menurut laporan Astro Awani, apabila sebatang rokok dibakar, perokok melepaskan lebih 4 ribu bahan …

KESIHATAN
Sila Ambik Tahu!! Inilah Tanda-Tanda Awal Kemungkinan Anda Menghidap Penyakit Buah Pinggang

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.. Hai guyss.. Hari saya nak kongsi 10 tanda2 awal seseorang itu menghidap penyakit buah pingang. Ramai daripada kita yang sebenarnya mempunyai penyakit buah pinggang, tetapi kita tidak menyedarinya. Ini disebabkan sebahagian dari tanda-tanda penyakit buah pinggang mungkin kelihatan seperti gejala penyakit lain. Jadi bagaimana untuk mengetahui yang …