Inilah 5 Rahsia Kulit Putih & Gebu Wanita Thailand

KECANTIKAN

Dikalangan wanita Asia, wanita dari negara gajah putih memiliki kulit putih mulus dan gebu.

Memang cemburu melihat kulit mereka yang cantik dan bebas cela. Mesti ramai yang tertanya-tanya apa rahsia kecantikan yang diamalkan oleh mereka.

Umum mengetahui, Thailand sangat sinonim dengan produk kecantikan yang merbahaya.

Tapi sebenarnya masih ramai wanita disana mengamalkan cara semula jadi untuk miliki kulit cantik. Rupanya ini rahsia mereka!

1. BETIK

Kebanyakan wanita Thailand menggunakan betik sebagai masker untuk kulit cerah dan bebas cela. Betik kaya dengan anti oksida, vitamin C dan E yang dapat melawan radikal bebas yang menyebabkan kedutan.

2. SANTAN KELAPA

Wanita Thailand bijak memanfaatkan khasiat santan kelapa. Mereka mengamalkan mandian santan kelapa untuk mengekalkan kelembapan dan keanjalan kulit.

3. DIET PEMAKANAN

Wanita Thailand amat menitikberatkan pengambilan sayur-sayuran dan rempah ratus di dalam diet pemakanan mereka. Pengambilan sayur-sayuran yang kaya dengan vitamin membantu anda mengekalkan kelangsingan tubuh badan.

4. KUNYIT

Wanita Thailand mengamalkan cucian muka dengan serbuk kunyit untuk mendapatkan kulit wajah yang licin berseri dan bebas jerawat.

5. ASAM JAWA

Ini antara kandungan utama dalam setiap produk kecantikan di Thailand. Asam jawa banyak kelebihannya seperti melembutkan kulit, menghilangkan parut serta mencerahkan kawasan-kawasan gelap.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TEKNOLOGI
WhatsApp Perkenal Fungsi TERBARU Dalam Mesej Berkumpulan. Semoga Bermanfaat

Aplikasi popular, WhatsApp telah mengemaskini sistem mereka dengan menyertakan fungsi ‘tagging’ kepada para penggunanya. Menurut laporan The Next Web, pengguna WhatsApp yang ‘mute’ perbualan kumpulan akan tetap menerima notifikasi jika mereka di’tag’ di dalam perbualan. Caranya, pengguna hanya perlu memasukkan simbol ‘@’ diikuti dengan nama penerima notifikasi. Pengguna juga boleh …

KESIHATAN
Anda Adalah Seorang Yang Sangat Kejam!! Jika Biarkan Bayi Hidu Asap Rokok Walaupun Pada Baju! Ini Sebab Dia…

“Ish, walaupun tempat-tempat awam sekarang dah jadi kawasan larangan merokok, masih ada lagi orang yang berani buat tak nampak. Kasihan pada ibu-ibu mengandung dan yang ada anak kecil. Bahaya kesan asap rokok kepada bayi ni sebenarnya!” Menurut laporan Astro Awani, apabila sebatang rokok dibakar, perokok melepaskan lebih 4 ribu bahan …

KESIHATAN
Sila Ambik Tahu!! Inilah Tanda-Tanda Awal Kemungkinan Anda Menghidap Penyakit Buah Pinggang

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.. Hai guyss.. Hari saya nak kongsi 10 tanda2 awal seseorang itu menghidap penyakit buah pingang. Ramai daripada kita yang sebenarnya mempunyai penyakit buah pinggang, tetapi kita tidak menyedarinya. Ini disebabkan sebahagian dari tanda-tanda penyakit buah pinggang mungkin kelihatan seperti gejala penyakit lain. Jadi bagaimana untuk mengetahui yang …