Blog
SENSASI

Baru Darjah 6 ? Ingatkan Sudah Tingkatan 6 Tadi , Cantik Macam Neelofa.

Kids nowadays. Itulah istilah yang sering digunakan oleh kebanyakkan orang dewasa bagi menunjukkan betapaadvance-nya kanak-kanak sekarang berbanding dengan mereka sewaktu berada di bangku persekolahan suatu ketika dahulu. Baru-baru ini jadi tular di laman-laman media sosial gambar makan malam di sebuah sekolah rendah yang tidak ubah seperti sebuah majlis prom. Apa …

Read More
KELUARGA

8 Tahun KAHWIN Siapa Sebenarnya BINI Aku Ni?? Alangkah Terkejutnya Aku Bila Mengetahuinya…

Aku tergerak hati nak tulis since baca ‘Abang makenik’. Kalau yg tulis tu bini dia, kali ni yg tulis lelaki. A.k.a suami. Opss bukan suami akak tu. Sebelum tu, thanks laa kt page iium ni. Aku tergerak nk tulis pun sebab xtau nak luahkan mcmne. Aku dah kawin. Usia perkahwinan …

Read More
INFORMASI

Inilah Fakta Mengerikan “TITANOBOA”, Ular Terbesar Yang Pernah Hidup Didunia. Korang Tengok Sendiri.. Sangat NGERI! (Gambar)

Ramai bertanya ular apa yang paling besar dalam dunia ini, jawapan yang sebenar bukan anaconda atau ular sawa, tetapi Titanoboa. Benar, Titanoboa adalah ular gergasi yang hidup pada zaman prasejarah. Menurut penemuan fosil Titanoboa, ular gergasi ini mempunyai ukuran panjang sama dengan bas, beratnya sahaja boleh mencapai 900 kg. Dengan …

Read More
TEMPATAN

Saya Terjumpa BENDA Ini Di Belakang Rumah.. Waktu Tu Tak Fikir Apa² Dan Ambil BENDA Tu..Nak Buka Tapi Rasa Was²…Rupa-Rupanya!!

Assalamualaikum.. Saya dengan rendah hati mohon pada Allah agar kami sekeluarga sentiasa dilindungi dari makhluk Allah, hasad dengki, irihati, dan segala hal yang tak diingini. Pagi semalam saya terjumpa benda ini di belakang rumah kat celahan pokok kari. Saya waktu tu tak fikir apa² dan ambil benda tu..nak buka tapi …

Read More
INSPIRASI

Hajat Untuk Meninggal Dunia DiTanah Suci Akhirnya Termakbul. Namun,Ketika Mandi Jenazah, Tiba-Tiba “SESUATU” Berlaku..

Hujung tahun ni memang musim orang berangkat ke tanah suci untuk mengerjakan umrah. Siapa yang terpilih menjadi tetamu Allah di sana sangat bertuah kerana bukan semua orang mempunyai rezeki untuk menunaikan ibadah di depan Kaabah. Banyak kisah tentang jemaah haji dan umrah boleh dijadikan pengajaran dan inspirasi untuk kita yang …

Read More
LUAR NEGARA

Hajat Terbantut, Zakar Digigit Ular Sawa

Kemaluan seorang lelaki digigit oleh seekor ular ketika dia sedang duduk mencangkung di tandas sebelum bergelut dengan haiwan berbisa itu. Kejadian tersebut berlaku di Bangkok, Thailand. Atthaporn Boonmakchuay, 38, yang berada di dalam tandas merasa zakarnya ditusuk dengan sesuatu yang tajam. Bila melihat ke bawah, alangkah terkejutnya dia apabila mendapati …

Read More
LUAR NEGARA

KEJAM!! Ayah-Ibu Siksa Anaknya Hingga Mati, Mayatnya Dijadikan Makanan Babi

Entah setan apa yang bersemayam dalam diri Mihcael Jones dan istrinya Heather. Faktanya, warga Kansas, Amerika Serikat ini melakukan hal di luar kemanusiaan dan menimbulkan keprihatinan mendalam. Tanpa alasan, Michael Jones sering menyiksa anaknya yang baru 7 tahun, Adrian Jones. Hal sama juga dilakukan Heather yang merupakan ibu tiri bagi …

Read More
KESIHATAN

Anda Adalah Seorang Yang Sangat Kejam!! Jika Biarkan Bayi Hidu Asap Rokok Walaupun Pada Baju! Ini Sebab Dia…

“Ish, walaupun tempat-tempat awam sekarang dah jadi kawasan larangan merokok, masih ada lagi orang yang berani buat tak nampak. Kasihan pada ibu-ibu mengandung dan yang ada anak kecil. Bahaya kesan asap rokok kepada bayi ni sebenarnya!” Menurut laporan Astro Awani, apabila sebatang rokok dibakar, perokok melepaskan lebih 4 ribu bahan …

Read More
SERAM & MISTERI

Gempar!! Makhluk Menyeramkan Tanpa Mata Ditemui Ditepi Pantai!

Sosok makhluk aneh terdampar di sebuah pantai di Texas City, Amerika Serikat. Diduga makhluk itu terdampar akibat terseret Badai Harvey yang melanda wilayah itu. Penampilan makhluk aneh itu menarik perhatian para pakar biologi. Terutama sejak akun atas nama Preeti Desai yang bekerja untuk National Audubon Society mengunggah fotonya di Twitter. …

Read More
INSPIRASI

Kisah Pinangan Pemuda Berkasut Converse Ditolak Ustazah. Namun, Ustazah Akhirnya TERKEJUT & MENYESAL, Lelaki Itu Rupa2nya…

Kehidupan di Universiti adalah dimana kita berjumpa ramai orang. Tak kurang juga ramai yang telah berjumpa jodoh semasa berada di Universiti. Seorang lelaki yang berpakaian ‘biasa’ bertshirt, seluar jeans & memakai kasut converse telah jatuh hati terhadap seorang ustazah. Dia telah menghantar rombongan meminang, namun sedih, pinangannya ditolak. Ustazah kemudian …

Read More