SERAM & MISTERI

Lembaga Seram Muncul Secara Tiba-Tiba Atas Bumbung Gereja, Tetapi Orang Ramai Tak Lari, Sebaliknya Berlumba Ambil Gambar Selfie

ISLAMABAD: Baru-baru ini menjadi tular di laman sosial di negara Pakistan di mana memapakrna sekeping gambar lembaga seram yang menyerupai pontianak telah muncul secara tiba-tiba di atas bumbung sebuah gereja di Hyderabad. Memetik laporan The Express Tribune Pakistan, Insiden berkenaan telah menarik perhatian ramai pihak terutamanya kumpulan paranormal selepas gambar seorang perempuan …

SERAM & MISTERI

Terjumpa Telur Misteri, Disangka Spesies Burung Hutan. Bila Menetas, Alangkah Terkejut Lihat Rupanya !!!

Terdapat banyak spesis flora dan fauna di dalam dunia ini yang masih belum ditemui dan dikenali seperti telur yang dijumpai oleh pemuda ini di hutan. Pemuda ini menemui satu spesis unik yang berupa seperti telur burung yang aneh dan misteri. Dengan menyangka ia telur dari seekor burung, pemuda ini memerhati …

SERAM & MISTERI

Babysitter Hairan Budak Kerap Tunjuk Arah Kipas Dan Ketawa. Setelah DISIASAT Rupa-Rupanya…!!!

Assalamualaikum. Saya cuma nak share kisah-kisah tak seberapa dari pengalaman saya sendiri yg terjadi kepada ahli keluarga dan saudara-mara. Mana-mana yg terkurang, haraplah dimaafkan. Semua nama yg digunapakai dalam cerita-cerita saya adalah nama pelesu belaka. Anak Sepupu Diganggu Aku baru habis menduduki SPM masa ni. Biasalah, lepas habis SPM, memang …

SERAM & MISTERI

‘Tolonglah Jangan Sewa Bilik Di Rumah Ini!’ – Tidak Tahan Diganggu, Penyewa Tekad Keluar Setelah 4 Minggu Diganggu ‘SESUATU

Nak menyewa rumah atau bilik, perlulah melihat keadaannya dulu. Jangan sewenang-wenangnya terus bersetuju dan membayar deposit berdasarkan apa yang dilihat pada gambar iklan. Apa yang berlaku pada dua gadis bernama Izzatie dan Ann benar-benar menyeramkan. Semoga anda semua tidak mudah terpengaruh dengan harga sewa yang ditawarkan ya. KHAS untuk student …

SERAM & MISTERI

Makhluk Dasar Laut , Perjanjian Yang Tak sepatutnya Dijanjikan

Maaf kalau cerita sy tak menyeramkn kalian.cukup menjadi ikhtibar bagi saya 1 family. cerita ni berlaku semalam.sy duduk di taman perumahan di kuala sg baru melaka bertentangan dgn akedemi laut malaysia aka ALAM.kami org kampung,dan kebanyakkn kami pula mencari hasil rezeku di laut.sbb tempat kami ini bak kata org di …

SERAM & MISTERI

10 Kawasan Misteri Yang ‘DIRAHSIAKAN’ Di Dalam Google Maps,No.5 paling Tak Disangka!!

Kita selalu menggunakan Google Maps sebagai rujukan untuk mengetahui sesuatu tempat. Boleh dikatakan seluruh dunia boleh dilihat melalui Google Maps. Dari bandar-bandar besar hinggalah ke kawasan pedalaman yang terpencil. Akan tetapi, tahukah anda bahawa ada 10 tempat di dunia yang dilarang sama sekali dipaparkan dalam Google Maps. Tempat tersebut adalah …

SERAM & MISTERI

Kenyataan 6 Kru Yang Terselamat Dari Tragedi TITANIC Membongkar Rahsia GELAP Titanic Yang Disembunyikan Selama “100 Tahun”

Pastinya anda semua sudah tahu kejadian mengerikan yang terjadi pada kapal Titanic, bahkan karamnya kapal itu terkenalnya sampai dijadikan filem romantik. Namun, kapal ini tenggelam pada pelayaran pertama yang mengorbankan ribuan jiwa. Tapi tahukah anda rahsia dibalik tragedi nahas ini? Banyak sekali misteri dan versi tentang bagaimana kapal yang disebut …

SERAM & MISTERI

‘Benda’ Tu Selalu Temankan Adik Tidur Dan Tinggal Dalam Pasu Tepi TV

Kanak-kanak perempuan berusia lima atau enam tahun ini kerap ditinggalkan seorang diri di rumah ketika ibunya keluar bekerja. Pernah menceritakan kepada ibunya bahawa dia ternampak ‘sesuatu’, namun tidak diendahkan kerana menyangka anaknya mungkin saja mereka-reka cerita. Sehinggalah pada pagi hari raya apabila si ibu cuba merakam gambar anaknya di dalam …

SERAM & MISTERI

Seram: Kisah Benar Dan Misteri Wad Bersalin

Masa ni lepas habis study. Saya di tugas kan kat hospital bahagian wad bersalin. Terpaksa dirahsiakn. Sebab takut nanti kena saman. Masa tu saya ingat lagi. Malam tu saya ditugaskan di wad bersalin. Wad bersalin ni ada satu lorong sahaja. Bila kita jalan sepanjang lorong tu. Ada bilik untuk yang …

SERAM & MISTERI

Kisah Realiti Yang Menyeramkan Di Sebalik Pembikinan Filem The Exorcism of Emily Rose

Bagi para penggemar filem seram hollywood, filem The Exorcism of Emily Rose adalah suatu tidak asing serta merupakan sebuah filem yang menarik perhatian dunia berkenaan upacara menghalau hantu “exorcism”. Filem ini juga meninggalkan pelbagai persoalan kepada penonton sama ada kejadian dirasuk makhluk halus adalah “real” atau pun suatu fenomena yang …