Tujuh Polis Kena Tukar Serta-Merta [UPDATE]

BERITA

TUJUH anggota termasuk seorang ketua balai ditukarkan serta-merta selepas satu video yang tular memaparkan mereka berada di satu pusat hiburan di Muar, Johor, hari ini.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Khalil Kader Mohd dalam kenyataan berkata, pihaknya menjalankan siasatan tatatertib sebaik menerima maklumat daripada orang ramai.

Katanya, Polis Diraja Malaysia (PDRM) memandang serius kejadian itu dan tidak akan berkompromi dengan sebarang anggota atau pegawai terbabit.

“Kami menjalankan siasatan terperinci dan telus, langkah pertukaran itu dilakukan sementara menunggu tindakan susulan.

“Tindakan tegas akan dikenakan kepada semua yang terbabit.

“Semua pegawai dan anggota PDRM perlu akur dengan kehendak integriti memartabatkan PDRM selaku penguatkuasa undang-undang utama negara,” katanya.

Video selama sembilan saat itu memaparkan sekumpulan lelaki berada di sebuah meja, dipercayai dalam pusat hiburan.

Video berkenaan dikatakan dimuat naik ke Facebook Koleksi Video Viral oleh seorang pengguna bernama Jia Xing Chen bertajuk ‘Anggota D7 Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Muar, berhibur bersama tokey judi haram. Terbaik. Polis dan masyarakat berpisah tiada’.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BERITA
Tiba-Tiba Terdengar Anak Perempuan Menangis Dengan Kuat. Lihat Lelaki Pegang Tangan Anak.

Seorang lelaki warga Rohingya ditahan kerana dipercayai cuba menculik seorang kanak-kanak perempuan berusia 7 tahun, lapor China Press. Dalam kejadian yang berlaku pada jam 6.30 petang semalam di sebuah pasar malam di Kuala Kangsar, Perak, ibu mangsa sedang sibuk berniaga sayur-sayurannya. Tiba-tiba terdengar suara anak perempuannya menangis dengan kuat di …

BERITA
Lelaki Ini Berani Mati Menembak Doktor Yang Menyambut Isterinya Melahirkan Bayi.. Punca Sebenar Adalah Sangat Mengejutkan!!

RIYADH – Seorang lelaki ditahan selepas menembak seorang doktor pakar obstetrik lelaki, dipercayai tidak berpuas hati kerana doktor itu telah menyambut kelahiran anaknya di mana tugas itu sepatutnya dilakukan oleh doktor pakar ginekologi wanita. Doktor Muhannad Al Zabn, berasal dari Jordan itu telah menyambut kelahiran bayi pasangan berkenaan sebulan yang …

BERITA
Bunuh Budak Elak Bayar Pampasan!

Beijing: Seorang pemandu didakwa membunuh seorang budak perempuan yang dilanggarnya untuk mengelak membayar pampasan kepada keluarga mangsa. Media tempatan melaporkan, mangsa bernama Tao, sembilan tahun, dilaporkan hilang dari kampungnya di wilayah Hubei pada 25 November lalu sebelum mayatnya ditemui dalam belukar berhampiran tempat tinggalnya. Saksi memberitahu ayah mangsa, dia melihat …