Tiga Rumah Hangus Di Kampung Batu 2, Sungai Petani

BERITA

SEPASANG suami isteri sempat menyelamatkan diri dalam kebakaran yang membabitkan tiga rumah di Kampung Batu 2, Sungai Petani, semalam.

Dalam kejadian 11.45 malam, Phang Boon Siew, 42, dan isterinya Sar Jit, 51, berada di dalam bilik untuk tidur, namun dikejutkan oleh jeritan jiran yang meminta mereka keluar dari rumah disebabkan berlaku kebakaran bersebelahan rumah mereka.

Phang berkata, selepas mendengar jeritan itu, dia dan isteri segera menyelamatkan beberapa barangan penting termasuk dua motosikal milik mereka.

“Selepas mendengar jeritan orang ramai dari luar mengatakan rumah di sebelah kiri terbakar, kami segera keluar untuk menyelamatkan diri dan barangan penting.

“Bagaimanapun, kami hanya sempat menyelamatkan dua motosikal dan beberapa helai pakaian sahaja kerana kebakaran berlaku terlalu pantas sehingga turut menyambar separuh bahagian kiri rumah,” katanya ketika ditemui hari ini.

Dalam pada itu, Komander Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Sungai Petani, Timbalan Penguasa Bomba, Mohd Ridzuan Nut Jamudi berkata, rumah mangsa satu daripada tiga rumah terbakar dalam kejadian itu.

Katanya, pihaknya menerima panggilan awam memaklumkan kejadian pada 11.49 malam.

Ridzuan berkata, seramai 14 pegawai dan anggota dari BBP Sungai Petani serta dibantu 40 anggota Pasukan Bomba Sukarela (PBS) dari Bakar Arang, PBS Bedong, PBS Padang Lembu, PBS Sungai Petani dan PBS Semeling terbabit operasi pemadaman itu.

“Setibanya kami di lokasi kejadian pada 11.54 malam, kami mendapati kebakaran membabitkan tiga buah rumah kelas C berkeluasan 40×20 meter persegi.

“Dua daripada rumah berkenaan berpenghuni dan mengalami kemusnahan masing-masing 40 peratus dan 10 peratus manakala sebuah lagi tidak mempunyai penghuni yang musnah hampir keseluruhan,” katanya.

Katanya, tiada kemalangan jiwa dilaporkan dan pihaknya sedang menjalankan siasatan lanjut bagi mengenalpasti punca kebakaran serta jumlah kerugian.

Sumber

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BERITA
Tak Dapat Kawal ‘KESEDAPAN’ Ketika Berjimak, Ini Apa Yang Isteri Buat Sehingga Telur Suami Hampir Putus.

SEORANG lelaki terpaksa dikejarkan ke hospital selepas mengalami kecederaan pada salah satu testikal miliknya dalam satu kejadian di bandar Taichung, Taiwan, baru-baru ini. Memetik sumber, mangsa yang dikenali sebagai Wang itu dilaporkan kehilangan testikel pada bahagian kanan akibat digigit hingga putus oleh isterinya, Hsieh ketika mereka sedang ‘bermadu kasih’. Menurut …

BERITA
Kejam! Wanita Cantik Diseksa Selama 6 Jam oleh Kekasihnya, Wajahnya Jadi Hancur Seperti Ini

Kirby Weegram (22), percaya bahwa dia akan mati ketika kekasihya, Jonathan Graham meninju, menendang dan memukulnya dengan sepotong kayu secafa brutal, di apartemennya selama 6 jam. Wanita itu telah berbicara setelah Graham dijatuhkan hukuman 21 bulan penjara. Dia mengakui penyerangan yang dilakukannya dapat membunuh pacarnya. Jonathan Graham Jonathan juga mencekik …

BERITA
Tiba-Tiba Terdengar Anak Perempuan Menangis Dengan Kuat. Lihat Lelaki Pegang Tangan Anak.

Seorang lelaki warga Rohingya ditahan kerana dipercayai cuba menculik seorang kanak-kanak perempuan berusia 7 tahun, lapor China Press. Dalam kejadian yang berlaku pada jam 6.30 petang semalam di sebuah pasar malam di Kuala Kangsar, Perak, ibu mangsa sedang sibuk berniaga sayur-sayurannya. Tiba-tiba terdengar suara anak perempuannya menangis dengan kuat di …