Sanggup Makan Rumput Untuk Selamatkan Anak

BERITA

Beijing: Satu pasangan memakan rumput untuk menghiburkan orang ramai semata-mata bagi mendapatkan wang untuk menyelamatkan anak mereka yang sakit.

Pasangan suami isteri itu memberitahu, mereka kehabisan wang selepas menghabiskan semua wang simpanan serta terpaksa berhutang dengan lintah darat.

Menurutnya, mereka membelanjakan semua wang itu untuk membiayai rawatan anak lelaki mereka berusia sembilan tahun yang menghidap leukemia.

Kerana terdesak pasangan itu meminta derma di tepi jalan di bandar Sanhe di wilayah Hebei dan sebagai balasan mereka membuat persembahan dengan memakan rumput.

Xiang Weiling memberitahu Pear Video, dia dan suaminya tiada bakat dan satu-satunya persembahan yang mereka boleh lakukan adalah memakan rumput.

“Saya dan suami menjual semua harta dan meminjam daripada semua orang, namun masih belum mencukupi untuk membiayai bayaran perubatan yang tinggi.

“Ini adalah satu-satunya cara yang kami mampu lakukan kini untuk menyelamatkan anak saya,” katanya.

Suaminya, Kuang Nengyong, 34, memberitahu, dia bekerja sebagai buruh tetapi terpaksa berhenti kerja kerana sakit.

Jurucakap Hospital Yanda di Hebei lokasi anak pasangan itu yang dikenali sebagai Kuang Han dirawat mengesahkan cerita mereka.

Kisah pasangan itu tular di media sosial di China baru-baru ini dan ramai pengguna tampil untuk membantu mereka. – Agensi

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LUAR NEGARA
Gadis Ini Membawa Balik Anak Itik, Tapi Bila Ibunya Tengok, Terus Pucat Lesi Muka Dan Bergegas Ke Hospital.

Seorang gadis kecil menemui seekor haiwan kecil yang memiliki hidung seperti itik di luar rumah. Oleh kerana haiwan itu terlihat sangat comel, dia pun membawanya pulang ke rumah. Sangkaan nya itu merupakan anak itik. Namun, ketika ibunya melihat anak nya membawa pulang haiwan itu, wajah nya terus berubah dan segera …

LUAR NEGARA
Anjing Ini Tiba-tiba Bertindak Aneh Pada Majlis Perkahwinan, Namun Tindakan Itu Kemudian Mendapat Pujian Ramai

Memang benar haiwan mempunyai deria bau dan gerak hati yang luar biasa untuk mencari makanannya dan mengesan keadaan yang berbahaya. Seperti anjing ini juga, ia telah membuktikan bahawa mereka adalah makhluk yang mempunyai kebolehan tersebut. Pada mulanya anjing ini bertindak aneh namun rupa-rupanya tindakannya itu telah menyelamatkan nyawa penduduk kampung. Kredit: MARCO …

BERITA
Shafee Hadapi Empat Tuduhan, Mengaku Tak Salah

Peguam terkenal Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah didakwa di Mahkamah Sesyen di Kuala Lumpur hari ini atas dua pertuduhan menerima wang hasil daripada aktiviti haram berjumlah RM9.5 juta daripada bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan dua pertuduhan membuat penyata yang tidak betul di bawah Akta Cukai Pendapatan 1967. …