‘Retis Memang Bimbo, English Pun Kelaut’ -Tiz Zaqyah Luah Kecewa Dunia Lakonan, Persoal Fungsi Seniman

ARTIS & HIBURAN

Pelakon Nur Kasih, Tiz Zaqyah meluahkan kekecewaannya mengenai apa yang berlaku dalam industri lakonan yang dirasakan sebagai tidak setimpal dan pemain dalam industri sendiri pun tidak bersatu antara satu sama lain.

Luahan itu dibuat menerusi Instastorynya itu turut mengatakan pelakon sepertinya turut berhadapan tanggapan negatif masyarakat yang berpendapat golongan artis sebagai bodoh.

Retis memang bimbo, English pun ke laut…

Persoal fungsi Seniman kepada pelakon

Tak daftar, tak boleh kerja

Berbeza dengan luar negara, pelakon terjaga

Tambah Tiz lagi, keadaan ini cukup berbeza di luar negara kerana ketika menjalani penggambaran Oh My English di New York, pelakon tambahan di sana menurutnya dijaga oleh kesatuan yang mengawal dari segi bayaran dan masa bekerja.

Siapa senang tu, senanglah. Siapa takde nasib tu pandai-pandailah

Menurutnya lagi tidak hanya pelakon, malahan kebajikan krew produksi juga tidak terbela sehinggakan menjejaskan hubungan kekeluargaan dan ada yang boleh menjejaskan keselamatan.

Sumber: Instagram Tiz Zaqyah

Sumber: ohbulan

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARTIS & HIBURAN
Ingat Lagi Budak Comel Ini Dalam Filem Kabhi Kushi Khabi Gham? Inilah 7 Foto Terbarunya Yang Membuatkan Ramai Wanita Terpesona!

Ingat lagi budak comel ini dalam filem Kabhi Kushi Khabi Gham…inilah 7 foto terbarunya setelah membesar.Ingat lagi budak comel ini dalam filem Kabhi Kushi Khabi Gham Inilah 7 foto terbarunya setelah membesar jadi dewasa yang pastinya membuatkan ramai wanita diluar sana terpesona. loading.. ‘ loading.. loading.. loading.. loading..   Sumber: …

ARTIS & HIBURAN
Selain Elyana Mengaku Hidap Kenser Tahap 4 Di Gegar Vaganza Semalam. Ramai Yang Tak Tahu 6 Selebriti Ini Juga Berjuang Melawan Penyakit Kenser Dan Ada Yg Lebih Serius!!

Selain kanser, banyak lagi penyakit yang tidak diduga boleh menyerang manusia bila-bila masa sahaja. Ada beberapa penyakit yang masih belum ada ubatnya, malah perubatan bagi sesetangah penyakit pun cukup sulit dan memerlukan waktu yang lama. Seperti mimpi buruk, serangan penyakit yang tidak diduga juga terjadi pada artis di Malaysia. Ada …

ARTIS & HIBURAN
Cantiknya Fazura, Inilah Video Pertunangan Fattah Amin Dan Fazura Yang Ramai Tertunggu2

Setelah beberapa spekulasi cubaan menepis dakwaan kononnya mereka bernikah sebelum mengerjakan umrah pada minggu lepas akhirnya telah terjawab apabila pasangan Fattah Amin atau nama sebenarnya Abdul Fattah Bin Mohd Amin, 27 dan Nur Fazura Sharifuddin 34, mengesahkan mereka telah bertunang pada tarikh 13 November 2017 sebelum mereka mengerjakan umrah. “Pada 13 November …